Nieuwsbrief voor docenten

De Wakkere Muis wil het lezen bij kinderen graag stimuleren. Dit kan door een leeskwartiertje
in de klas, maar u kunt ook onze boeken gebruiken als lesmateriaal! Elke maand stellen wij voor de leraren een nieuwsbrief samen. Om de maand zit daar een lesbrief met een bepaald thema bij. Deze staat vol lesideeën, informatie over de boeken, tips, spelletjes en kleurplaten. Meld u nu aan voor de leraren nieuwsbrief. Zo heeft u altijd genoeg lesideeën!

Thema: Spoorzoeken

De beroemdste detective is misschien wel Sherlock Holmes. Zijn schepper is schrijver Arthur Conan Doyle (1859–1930).  Diefstal, roof, oplichting en andere duistere zaken: Sherlock Holmes lost het voor je op. Samen met zijn assistent Watson staat Holmes klaar om ieder mysterie te ontrafelen!

lesbrief downloaden (3,8 mb)
spelletjes bij lesbrief downloaden (3,1 mb)

Thema: Nederland

Geweldig is het om nieuwe landen en culturen te leren kennen. Maar hoe goed eigenlijk ken je je eigen land? Daarnaast hebben de Thea Sisters net een spannend avontuur beleefd in ons kikkerlandje. Daarom dus een oer-Hollandse lesbrief over tulpen, de provincies en nog veel meer!
lesbrief downloaden (3 mb)
spelletjes bij lesbrief downloaden (2 mb)

 

Thema: Geld

Wat doe jij met je geld? Geef je het meteen uit of zet je het opzij voor later? Stel deze vragen ook eens aan je leerlingen. Het is namelijk heel belangrijk dat zij al vroeg leren omgaan met geld. Daarom doen we mee met de Week van het Geld en gaat deze lesbrief over … geld!
lesbrief downloaden (1,4 mb)
spelletjes bij lesbrief downloaden (3,6 mb)

Thema: Reis door de tijd

Wat is reizen toch bijzonder! Je leert nieuwe landen en culturen kennen en misschien ook iets over de geschiedenis van dat land. Geronimo is erg gek op zijn tijdreizen. Reis je mee?

lesbrief downloaden (5,7 mb)
spelletjes bij lesbrief downloaden