Over Geronimo Stilton

Geronimo Stilton is een beroemde schrijversmuis die 36 jaar geleden geboren werd in Rokford

op Muizeneiland. Zijn geboortedatum is top secret en niemand weet wie zijn ouders zijn. Hij groeide op bij zijn tante Lilly, samen met zijn neef Klem, die hem van jongs af aan al plaagt

(maar toch houden ze veel van elkaar!). Hij heeft daarnaast nog een zus, Thea, die speciaal verslaggeefster is bij De Wakkere Muis en een neefje Benjamin, die nog op school zit.

Geronimo is een intellectuele boekenwurm die het altijd goed deed op school. Na school ging

hij studeren en niet lang daarna studeerde hij af in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar. Nu nog steeds houdt Geronimo ontzettend veel van lezen!

Geronimo is de uitgever van De Wakkere Muis, de meest gelezen krant van Muizeneiland, en

hij schrijft daarnaast heel veel kinderboeken. Hij heeft inmiddels al vier jaar op rij de prijs van

de Nederlandse Kinderjury gewonnen met zijn Fantasia boeken! Gi-ga-cool!

Vraag het Geronimo!

Lynn wil dit graag van Geronimo weten: U lost altijd alles op en u zet altijd door. Is er ooit een verhaal geweest dat u niet heeft opgelost?

 

Geronimo:

Gi-ga-geitenkaas! Dat is nog nooit voor gekomen! Ik krijg natuurlijk ook zoveel hulp van mijn vrienden en familie. En zal ik je eens iets verklappen? Mocht het ooit gebeuren dat ik iets niet weet op te lossen, roep ik jullie hulp in! Lijkt je dat leuk?

 

Heb jij een leuke vraag voor Geronimo? Stuur hem dan een e-mail onder vermelding van Vraagje. Wie weet beantwoordt hij volgende maand jouw vraag wel!

Opgeruimd staat netjes

Geronimo is heel attent, heel behulpzaam en hij heeft een enorme fantasie. Hij is een keurige man, eh muis, maar misschien wel een beetje chaotisch!

In zijn werkkamer liggen overal manuscripten, kranten, brieven, rekeningen, landkaarten, tekeningen en papiertjes met krabbels erop. En daar tussen staat ergens zijn computer en zijn oude schrijfmachine waarop hij zijn boeken schrijft.

Zin in avontuur

Geronimo is erg op zijn rust gesteld en haat reizen. Dat komt omdat hij nogal een angstmuis is.

Hij is bang voor bijna alles wat je je maar kunt bedenken: hij durft geen auto te rijden, durft niet te vliegen, hij is bang voor katten, slangen, spinnen, injecties, etc. Hij brengt het liefst zijn tijd lekker thuis door met zijn neefje Benjamin, een goed boek en een kopje kamillethee. Toch raakt Geronimo, meestal tegen zijn zin in, vaak verzeild in allerlei avonturen.

Geronimo Stilton erg houdt van andere landen en culturen maar hier liever over leest dan dat hij echt op reis gaat?
 

Geronimo autorijden eng vindt en zijn zus Thea hem daarom overal naar toe rijdt?
 

Geronimo’s Fantasia 9, het dikste Geronimo boek ooit is?
 

Geronimo al vier keer de Kinderjury-prijs heeft gewonnen? Gi-ga-fantasiastisch!
 

Geronimo op de Camembertlaan nummer 8 woont?
 

De intellectuele Geronimo ook wel eens stripboeken leest?

Larry Keys

Larry Keys maakt vaak de illustraties voor de boeken van Geronimo Stilton. Hij werd geboren in Ratterdam, als vijfde in een nest van tien muizen. Larry wilde eigenlijk een beroemd kaaskenner worden, maar omdat hij altijd en eeuwig zat te krabbelen in een schetsboek, is hij uiteindelijk illustrator geworden. Hij studeerde aan de academie voor Knaagkunst in Rokford, studierichting tekenen.
Larry begon met het maken van omslagen voor boeken voor grote knagers. Maar al snel ging hij voor jongeren tekenen, vooral strips (over katten!). Daar kon hij zijn fantasie meer in kwijt. Hij was dolgelukkig toen Geronimo hem vroeg om zijn boeken te illustreren en hij hoopt dat hij dat nog heel lang kan doen.
Daarnaast maakt hij ook ‘vrij werk’, nog steeds strips maar ook schilderijen, die regelmatig tijdens exposities te zien zijn.
Hij woont op het platteland in een groot huis, met zijn vrouw.
Als hij niet aan het tekenen is, vindt hij het ook leuk om te lezen (spannende boeken!) of om te drummen (voordeel van het platteland: geen klagende buren!)